Magazin
660 ogledov

Popečeni njoki z gobicami

Njoke popecite v veliki ponvi. (Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
Zaljubljenci v krompirjeve njoke jih na koncu za spremembo še na kratko popecite na maslu. Z gobami in parmezanom bodo navdušili vse.

Potrebujete:

  • 80 dag krompirjevih njokov
  • maslo
  • olivno olje
  • 50 dag šampinjonov
  • 2 majhni čebuli
  • peteršilj
  • 1 dl smetane (za kuhanje, kisle ali sojine)
  • parmezan
  • sol
  • poper

 

Več receptov in kuharskih nasvetov poiščite na Jazkuham.si.

Priprava:

  • Njoke skuhajte v osoljenem kropu, jih odcedite in zabelite s koščkom masla.
  • Šampinjone očistite in jih narežite na četrtine.
  • Čebuli olupite in narežite na tanka kolesca.
  • Na olivnem olju popražite čebulo. Ko postekleni, dodajte šampinjone, solite in gobice pražite oziroma dušite toliko časa, da se zmehčajo in vsa tekočina izpari.
  • Šampinjone začinite s poprom ter vmešajte nasekljan peteršilj in smetano.
  • V večji ponvi segrejte košček masla. V ponev stresite njoke in jih pražite in popecite, da se nekoliko zlato rjavo obarvajo.
  • Njoke obložite z gobicami in postrezite s parmezanom.


Dober tek!

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.