Poroka razkošnejša od Williamove

Foto: Žurnal24 Zabavala se bosta tudi v Južnoafriški republiki. (Foto: Reuters)
Knez Albert si je očitno zadal nalogo, da bo njegova poroka odmevnejša od poroke vojvode Cambridgea Williama.
Oglej si celoten članek

Monako se pripravlja na poroko svojega kneza, ki bo Južnoafričanko Charlene Wittstock pred oltar popeljal 2. julija. In kot se za bogato državo spodobi, se bo o tej poroki še dolgo govorilo.

Žuralo se bo namreč kar tri dni. Prvega julija se bo proslavljala poroka pred matičarjem, naslednji dan pa si bosta večno zvestobo obljubila še v cerkvi. Prvi dan rajanja so na glavni trg Monte Carla vabljeni vsi prebivalci, ki jim bodo postregli s koktajli in kanapeji. Zvečer pa bo monaško nebo razsvetljeval svetlobni in glasbeni spektakel umetnika Jeana Michela Jarra. Na svatbo naj bi prišle prav vse kronane evropske glave in veliko pomembnih politikov in diplomatov. Po cerkveni ceremoniji naslednji dan bo sledila gala večerja. Da bi vse potekalo po načrtih, so se priprave začele že pred tedni. Koliko bo kneževina zapravila za svatbo, še niso izdali.

Zabava tudi v njeni domovini
Tretja zabava pa bo 7. julija v Južnoafriški republiki, kjer nameravata Albert in Charlene organizirati še zabavo za 200 ljudi. Slavnostni dogodek naj bi potekal v razkošnem durbanskem hotelu Oyster Box.

Gostje, med katerimi naj bi bile tudi kraljeve glave, bodo uživali tudi v južnoafriških delikatesah in seveda najboljši penini.

Albert in njegova zaročenka se bosta v Južnoafriški republiki udeležila sestanka Mednarodnega olimpijskega komiteja, na katerem bodo odločali o gostitelju zimskih olimpijskih iger leta 2018, zaradi katerega sta celo prestavila poroko za šest dni.

53-letni monarh je član Mednarodnega olimpijskega komiteja že od leta 1985.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.