Magazin > VIP
45 ogledov

Poroka razkošnejša od Williamove

Zabavala se bosta tudi v Južnoafriški republiki.  (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Knez Albert si je očitno zadal nalogo, da bo njegova poroka odmevnejša od poroke vojvode Cambridgea Williama.

Monako se pripravlja na poroko svojega kneza, ki bo Južnoafričanko Charlene Wittstock pred oltar popeljal 2. julija. In kot se za bogato državo spodobi, se bo o tej poroki še dolgo govorilo.

Žuralo se bo namreč kar tri dni. Prvega julija se bo proslavljala poroka pred matičarjem, naslednji dan pa si bosta večno zvestobo obljubila še v cerkvi. Prvi dan rajanja so na glavni trg Monte Carla vabljeni vsi prebivalci, ki jim bodo postregli s koktajli in kanapeji. Zvečer pa bo monaško nebo razsvetljeval svetlobni in glasbeni spektakel umetnika Jeana Michela Jarra. Na svatbo naj bi prišle prav vse kronane evropske glave in veliko pomembnih politikov in diplomatov. Po cerkveni ceremoniji naslednji dan bo sledila gala večerja. Da bi vse potekalo po načrtih, so se priprave začele že pred tedni. Koliko bo kneževina zapravila za svatbo, še niso izdali.

Zabava tudi v njeni domovini
Tretja zabava pa bo 7. julija v Južnoafriški republiki, kjer nameravata Albert in Charlene organizirati še zabavo za 200 ljudi. Slavnostni dogodek naj bi potekal v razkošnem durbanskem hotelu Oyster Box.

Gostje, med katerimi naj bi bile tudi kraljeve glave, bodo uživali tudi v južnoafriških delikatesah in seveda najboljši penini.

Albert in njegova zaročenka se bosta v Južnoafriški republiki udeležila sestanka Mednarodnega olimpijskega komiteja, na katerem bodo odločali o gostitelju zimskih olimpijskih iger leta 2018, zaradi katerega sta celo prestavila poroko za šest dni.

53-letni monarh je član Mednarodnega olimpijskega komiteja že od leta 1985.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.