Posadite družinski vrtiček

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Vzgoja preprostih rastlinic je zabavno in poučno doživetje za vse.
Oglej si celoten članek

Skrbno spremljanje preobrazbe suhega semena v cvetočo rastlinico otroka nauči, kako deluje narava, obenem pa mu privzgoji občutek dolžnosti in reda. Domači vrtiček si lahko organizirate skoraj zastonj; potrebujete le nekaj zemlje, lončkov in dobre volje.  Z otrokom pripravite vrtnarjev dnevnik, v katerem boste spremljali rast in zapisovali podrobnosti o negi rastline. Ponujamo vam nekaj idej, kaj in kam posaditi.

1. Koščice manga

V trgovini kupite zrel sadež ter ga skupaj olupite in pojejte. Koščico nato očistite in jo v lonček zemlje zakopljite tako, da bo na plan kukala le konica. Postavite na toplo in svetlo mesto ter naročite otroku, naj jo vsak dan skrbno zalije. Koščica bo kmalu vzklila in pognala prve liste, poleti pa se bo rast zaradi visokih temperatur hitro nadaljevala.

2. Kaljenje fižola

Zanimiv poskus je tudi kaljenje fižolovih zrn. Najzanimiveje bo, če boste fižolčke posadili v prozoren lonček, saj bodo otroci lahko spremljali dogajanje pod površino. Prednost fižola je, da raste zelo hitro.

3. Na vrtu sončnica

Tisti, ki imate pred hišo vrt ali vsaj dovolj velik balkon, se lahko lotite gojenja prave velike sončnice. Postopek je zelo preprost; semena položite v zemljo in zalivajte, otrok pa bo z veseljem čakal, kdaj bo visoko ravno steblo pokazalo prvi cvetni popek in nato mogočen cvet.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.