Posadite tulipane

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Na balkonu imate lahko mačehe in borovce. Še vse do konca novembra oziroma do zmrzali pa lahko sadite tulipane.
Oglej si celoten članek

Primerna “zimska zelenjava” za vzgojo v stanovanju je kreša. Sejete jo v plitve posodice, po dveh tednih pa porežete prve nežne lističe, ki jih lahko dodajate solatam in sirovim namazom. Zelenjavo, ki jo imate na prostem (solato, motovilec, špinačo in blitvo), prekrijete z zimsko agrokopreno. Na gredicah pustite tudi ohrovt – brstičnega moramo na izpostavljenih legah zavarovati pred mrzlimi vetrovi.

Posadite tulipane in vrtnice

Še vse do konca novembra oziroma do zmrzali lahko sadite tulipane. Čebulice, posajene na izpostavljenih mestih, prekrijte z nekaj centimetrov debelo plastjo šote ali preperelega hlevskega gnoja. Prekriti morate tudi trajnice in zimzelene rastline. Novembra prav tako sadite vrtnice, ki jim izberite sončno mesto. Pri sajenju pazite, da bo cepljeno mesto globoko od tri do štiri centimetre, sicer ga lahko poškoduje mraz. Balkonski cvetlični zaboji so lahko polni tudi pozimi. Vanje posadite denimo mačehe, reso, bršljan, nizke borovce in hebe.

Sadi se tudi sadno drevje

Novembra se sadi tudi sadno drevje, razen marelic in še nekaterih vrst, ki jih je bolje saditi spomladi. Pred sajenjem korenine zaščitite pred mrazom in divjadjo ter poskrbite, da bo drevje imelo oporo. Več nasvetov najdete na spletni strani Kalia.si.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.