Pošasti preganjajo Nezemljane

Foto: Žurnal24
Animirani film združi prikupne pošasti, ki jim je zaupana zahtevna naloga – rešiti Zemljo pred invazijo zlobnega Nezemljana in vojske klonov.
Oglej si celoten članek

Na poročni dan na Susan Murphy iz Kalifornije nenadoma trešči meteor in v trenutku zraste v 15-metrsko velikanko. Vojska jo odpelje v tajno vojaško oporišče, kjer ji izberejo primerno ime Agromnika ter zaprejo v druščino nenavadnih pošasti, ki jo sestavljajo dr. Ščurek, mišičasti pol opičnjak, pol riba Manjkajoči člen, želatinasti Bob ter 105-metrska ličinka Insektozaver. Na Zemlji pristane skrivnostni robot iz vesolja, ki po neuspeli miroljubni navezavi stikov sproži pravo paniko. Ameriški predsednik na predlog generala odobri, da bi robota napadli s pošastmi, ki mu jih je uspelo ujeti v zadnjih 50 letih.


V izvirni različici animiranega filma Pošasti proti Nezemljanom, prvi animaciji studia Dreamworks Animation, ki si jo je mogoče ogledati tudi v 3D-tehniki, je glas Susan posodila oskarjevka Reese Witherspoon. Ustvarjalcem je bila med drugim všeč ideja, da drobno dekle igra velikanko, ki si najprej zamišlja življenje v senci svojega bodočega moža, nato pa odkrije moč v sebi.

Novi malce čudaški prijatelji pa ji pomagajo spoznati, da ni čisto nič narobe biti malo drugačen. Ščurka je zaigral britanski igralec Hugh Laurie, v plavutke Manjkajočega člena je stopil komični kameleon Will Arnett, želatinasto maso na trenutke bistrih domislic in toplega srca pa je upodobil Seth Rogen. V slovenskih kinematografih se animirani film predvaja tudi v sinhronizirani različici, glavnim junakom pa so glasove posodili Nina Ivanič, Jožef Ropoša, Štefan Kušar, Jernej Kuntner, Danijel Malalan, Jure Godler, Niko Goršič, Jure Ivanušič in drugi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.