Magazin > Film & Glasba & TV
49 ogledov

Pošasti preganjajo Nezemljane

Žurnal24 main
Animirani film združi prikupne pošasti, ki jim je zaupana zahtevna naloga – rešiti Zemljo pred invazijo zlobnega Nezemljana in vojske klonov.

Na poročni dan na Susan Murphy iz Kalifornije nenadoma trešči meteor in v trenutku zraste v 15-metrsko velikanko. Vojska jo odpelje v tajno vojaško oporišče, kjer ji izberejo primerno ime Agromnika ter zaprejo v druščino nenavadnih pošasti, ki jo sestavljajo dr. Ščurek, mišičasti pol opičnjak, pol riba Manjkajoči člen, želatinasti Bob ter 105-metrska ličinka Insektozaver. Na Zemlji pristane skrivnostni robot iz vesolja, ki po neuspeli miroljubni navezavi stikov sproži pravo paniko. Ameriški predsednik na predlog generala odobri, da bi robota napadli s pošastmi, ki mu jih je uspelo ujeti v zadnjih 50 letih.


V izvirni različici animiranega filma Pošasti proti Nezemljanom, prvi animaciji studia Dreamworks Animation, ki si jo je mogoče ogledati tudi v 3D-tehniki, je glas Susan posodila oskarjevka Reese Witherspoon. Ustvarjalcem je bila med drugim všeč ideja, da drobno dekle igra velikanko, ki si najprej zamišlja življenje v senci svojega bodočega moža, nato pa odkrije moč v sebi.

Novi malce čudaški prijatelji pa ji pomagajo spoznati, da ni čisto nič narobe biti malo drugačen. Ščurka je zaigral britanski igralec Hugh Laurie, v plavutke Manjkajočega člena je stopil komični kameleon Will Arnett, želatinasto maso na trenutke bistrih domislic in toplega srca pa je upodobil Seth Rogen. V slovenskih kinematografih se animirani film predvaja tudi v sinhronizirani različici, glavnim junakom pa so glasove posodili Nina Ivanič, Jožef Ropoša, Štefan Kušar, Jernej Kuntner, Danijel Malalan, Jure Godler, Niko Goršič, Jure Ivanušič in drugi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.