Posebno življenje malega junaka

Foto: SNG Nova Gorica
Foto: SNG Nova Gorica
V Slovenskem narodnem gledališču Nova Gorica si lahko ob 18. uri otroci ogledajo premiero mini opere Antonton znamenitega hrvaškega pesnika Grigorja Viteza.
Oglej si celoten članek

Nekje v deseti vasi doma je Antonton. Pogledaš ga in vidiš, da čuden je patron. Ker Antonton od nekdaj vse po svoje dela: zatika jajca v zemljo, da bi mu dozorela. In temo je že večkrat kar z loncem polovil in jajce, ki mu poči, bi z nitjo rad zašil. Ko kuha, kar z ušesi posluša, kaj je slano, uči molčečo ribo,  da pela bi predano. Bicikel vsak dan žene na travnik, da se pase, a v hiši naj mu miši  lovi največje prase. Nahrani goske s senom  in sneg soli na ovce in kokljo da na gnezdo, da bi mu nesla novce. Skoz žito se odpelje, tako da sede v čoln – zelo zelo po svoje živi naš Antonton.

Grigor Vitez je znameniti hrvaški pesnik, ki je v sredini 20. stoletja pisal pesmi predvsem za mlade, pa tudi za odrasle. Njegove pesmi otrokom odkrivajo lepoto sveta iz najrazličnejših zornih kotov, hkrati pa seveda tudi lepoto poezije, v kateri se ta svet zrcali na čisto poseben način.

Antonton je eden njegovih junakov, ki ima posebne življenjske navade, zato bo uprizoritev govorila o drugačnosti, ki jo na tak ali drugačen način pozna mnogo otrok. Živahna likovno-glasbena uprizoritevbo razkrila malega junaka, ki svoje drugačno srce nosi na svoji dlani.

Cena vstopnice je šest evrov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.