Magazin > Film & Glasba & TV
21 ogledov

Posebno življenje malega junaka

Antonton SNG Nova Gorica
V Slovenskem narodnem gledališču Nova Gorica si lahko ob 18. uri otroci ogledajo premiero mini opere Antonton znamenitega hrvaškega pesnika Grigorja Viteza.

Nekje v deseti vasi doma je Antonton. Pogledaš ga in vidiš, da čuden je patron. Ker Antonton od nekdaj vse po svoje dela: zatika jajca v zemljo, da bi mu dozorela. In temo je že večkrat kar z loncem polovil in jajce, ki mu poči, bi z nitjo rad zašil. Ko kuha, kar z ušesi posluša, kaj je slano, uči molčečo ribo,  da pela bi predano. Bicikel vsak dan žene na travnik, da se pase, a v hiši naj mu miši  lovi največje prase. Nahrani goske s senom  in sneg soli na ovce in kokljo da na gnezdo, da bi mu nesla novce. Skoz žito se odpelje, tako da sede v čoln – zelo zelo po svoje živi naš Antonton.

Grigor Vitez je znameniti hrvaški pesnik, ki je v sredini 20. stoletja pisal pesmi predvsem za mlade, pa tudi za odrasle. Njegove pesmi otrokom odkrivajo lepoto sveta iz najrazličnejših zornih kotov, hkrati pa seveda tudi lepoto poezije, v kateri se ta svet zrcali na čisto poseben način.

Antonton je eden njegovih junakov, ki ima posebne življenjske navade, zato bo uprizoritev govorila o drugačnosti, ki jo na tak ali drugačen način pozna mnogo otrok. Živahna likovno-glasbena uprizoritevbo razkrila malega junaka, ki svoje drugačno srce nosi na svoji dlani.

Cena vstopnice je šest evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.