Poslanstvo Dive svetnice mati prasice

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Ob 19. uri si v Slovenskem mladinskem gledališču (Stara pošta) v Ljubljani lahko ogledate ponovitev drame Diva svetnica mati prasica, predstave o fenomenu igralke, ki hudomušno išče in razkriva vzorce, tabuje, predsodke, zvijače in samoomejevanja, gledalcu pa ponuja necenzuriran vpogled v ustvarjalno intimnost tistega umetniškega poklica, ki je najbolj vezan na kolektiv in na gledalce.
Oglej si celoten članek

Predstava je avtorski projekt Maruše Geymayer-Oblak, članice igralskega ansambla SMG, in je tudi zgodba o slavni slovenski igralki, ki si je želela odkriti bistvo svojega poslanstva, vendar jo je ravno ta želja oddaljila od odrskih desk, dokler se sled za njo ni izgubila v budističnem templju nekje med vrhovi sveta.

Avtorica predstave išče resnico o neukročeni iskalki in vizionarki. Med razpletanjem zgodbe ne vstopa zgolj v skrivnosti neke igralski poti, temveč nas zapelje v intrigantni svet ustvarjalne intime, poln mejnih čustev, vere in dvomov, pa tudi zvijač, sebičnosti in humorja.

Cena vstopnice je 11 evrov, za dijake, študente in upokojence 9.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.