Magazin > Film & Glasba & TV
25 ogledov

Poslanstvo Dive svetnice mati prasice

Diva svetnica mati prasica Žurnal24 main
Ob 19. uri si v Slovenskem mladinskem gledališču (Stara pošta) v Ljubljani lahko ogledate ponovitev drame Diva svetnica mati prasica, predstave o fenomenu igralke, ki hudomušno išče in razkriva vzorce, tabuje, predsodke, zvijače in samoomejevanja, gledalcu pa ponuja necenzuriran vpogled v ustvarjalno intimnost tistega umetniškega poklica, ki je najbolj vezan na kolektiv in na gledalce.

Predstava je avtorski projekt Maruše Geymayer-Oblak, članice igralskega ansambla SMG, in je tudi zgodba o slavni slovenski igralki, ki si je želela odkriti bistvo svojega poslanstva, vendar jo je ravno ta želja oddaljila od odrskih desk, dokler se sled za njo ni izgubila v budističnem templju nekje med vrhovi sveta.

Avtorica predstave išče resnico o neukročeni iskalki in vizionarki. Med razpletanjem zgodbe ne vstopa zgolj v skrivnosti neke igralski poti, temveč nas zapelje v intrigantni svet ustvarjalne intime, poln mejnih čustev, vere in dvomov, pa tudi zvijač, sebičnosti in humorja.

Cena vstopnice je 11 evrov, za dijake, študente in upokojence 9.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.