Poslovila se je še ena hollywoodska legenda

Foto: Profimedia Rose Marie
Umrla v 95. letu starosti.
Oglej si celoten članek

V svojem 95. letu starosti je umrla igralka Rose Marie, ki jo širše občinstvo pozna po vlogi iz serije The Dick Van Dyke Show, kjer je igrala navihano pisateljico Sally Rogers. Kot je tujim medijem sporočil njen predstavnik za medije, je igralka umrla pred tednom dni v svojem domu v Kaliforniji.

Njena kariera se je začela v 20. in 30. letih prejšnjega stoletja, ko je veljala za otroški pevski čudež. Bila je zadnja preživela, ki je imela glasbeno uspešnico, ki  je osvajala prva mesta lestvic pred drugo svetovno vojno. Svojo prvo veliko televizijsko vlogo je dobila leta 1960 v seriji My sister Eileen.

Za vlogo Sally v The Dyck Van Dyke Show je bila nominirana za tri emije. Leta 2001 je dobila svojo zvezdo na pločniku slavnih v Los Angelesu. Njena kariera je bila dolga kar devet desetletij, letos pa je dobila tudi svoj dokumentarec z naslovom Wait for your laugh.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.