Magazin > Film & Glasba & TV
2471 ogledov

Poslovila se je še ena hollywoodska legenda

Rose Marie
Umrla v 95. letu starosti.

V svojem 95. letu starosti je umrla igralka Rose Marie, ki jo širše občinstvo pozna po vlogi iz serije The Dick Van Dyke Show, kjer je igrala navihano pisateljico Sally Rogers. Kot je tujim medijem sporočil njen predstavnik za medije, je igralka umrla pred tednom dni v svojem domu v Kaliforniji.

Njena kariera se je začela v 20. in 30. letih prejšnjega stoletja, ko je veljala za otroški pevski čudež. Bila je zadnja preživela, ki je imela glasbeno uspešnico, ki  je osvajala prva mesta lestvic pred drugo svetovno vojno. Svojo prvo veliko televizijsko vlogo je dobila leta 1960 v seriji My sister Eileen.

1/4

Za vlogo Sally v The Dyck Van Dyke Show je bila nominirana za tri emije. Leta 2001 je dobila svojo zvezdo na pločniku slavnih v Los Angelesu. Njena kariera je bila dolga kar devet desetletij, letos pa je dobila tudi svoj dokumentarec z naslovom Wait for your laugh.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.