Potovanje skozi zgodovino prihodnosti

Foto: Aksioma projektni prostor
Foto: Aksioma projektni prostor
Aksioma projektni prostor bo gostil novomedijsko instalacijo Maje Smrekar z naslovom Zgodovina prihodnosti, ki svoja vrata odpira nocoj ob 19. uri.
Oglej si celoten članek

Zgodovina prihodnosti vas popelje skozi časovno potovanje po kinematografskem arhivu mednarodne produkcije filmov znanstveno-fantastičnega žanra, sestavljeno v multimedijsko predstavitev vsebinskega sklopa reprezentacij možnih realnosti prihodnosti in sedanjosti, ki si kronološko sledijo od leta 1895 do 2009, v prihodnosti pa se pojavijo na časovnici, ki se konča v letu 802.701.

Interaktivna infrastruktura multimedijske instalacije uporabniku ponuja izbor vsebin, v okviru katerih avtorica predstavi družbeno politična ozadja, ki so izoblikovala duh časa posameznega zgodovinskega obdobja, v katerem so izšli izbrani filmi.

Predstavitev poteka v obliki video predavanja in v slogu philoscifi (= filozofija znanstvene fantastike). Skozi tematiko medijske in sociološke strukture popularne kulture avtorica tokrat v projektu raziskuje antropologijo strahu, povezanega s spremembami v percepciji narave, tehnologije in posledično družbenih psihodinamik skozi fenomenologijo dojemanja časa, ki ga bo gledalcu v januarski verziji ponudila kot predstavitev jukstapozicije linearnosti in lateralnosti.

Vstop je prost!

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.