Magazin > Film & Glasba & TV
68 ogledov

Potovanje skozi zgodovino prihodnosti

Zgodovina prihodnosti Aksioma projektni prostor
Aksioma projektni prostor bo gostil novomedijsko instalacijo Maje Smrekar z naslovom Zgodovina prihodnosti, ki svoja vrata odpira nocoj ob 19. uri.

Zgodovina prihodnosti vas popelje skozi časovno potovanje po kinematografskem arhivu mednarodne produkcije filmov znanstveno-fantastičnega žanra, sestavljeno v multimedijsko predstavitev vsebinskega sklopa reprezentacij možnih realnosti prihodnosti in sedanjosti, ki si kronološko sledijo od leta 1895 do 2009, v prihodnosti pa se pojavijo na časovnici, ki se konča v letu 802.701.

Interaktivna infrastruktura multimedijske instalacije uporabniku ponuja izbor vsebin, v okviru katerih avtorica predstavi družbeno politična ozadja, ki so izoblikovala duh časa posameznega zgodovinskega obdobja, v katerem so izšli izbrani filmi.

Predstavitev poteka v obliki video predavanja in v slogu philoscifi (= filozofija znanstvene fantastike). Skozi tematiko medijske in sociološke strukture popularne kulture avtorica tokrat v projektu raziskuje antropologijo strahu, povezanega s spremembami v percepciji narave, tehnologije in posledično družbenih psihodinamik skozi fenomenologijo dojemanja časa, ki ga bo gledalcu v januarski verziji ponudila kot predstavitev jukstapozicije linearnosti in lateralnosti.

Vstop je prost!

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.