Pravi prigrizki, če želite izgubiti kilograme

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Imejte jih vedno na dosegu roke.
Oglej si celoten članek

Vas v času malice mamijo nezdravi prigrizki, ki se jim ne morete upreti? Če ste odgovorili pritrdilno, poskrbite za zdrave nadomestke. 

Pražena čičerika ima veliko vlaknin. Z eno skodelico zaužijete polovico dnevnega vnosa. Poleg tega vsebuje tudi kalcij, železo, magnezij in kalij. 

Proteinske tablice so zelo priljubljene. Bodite le previdni, da izberete takšne, ki imajo dovolj beljakovin in vlaknin. Izogibajte se tistim, ki vsebujejo umetna sladila, nasičene maščobe in umetna sladila. 

Popoln mlečni obrok predstavlja grški jogurt. Najpomembneje je, da vsebuje beljakovine in kalcij. Preveriti morate vsebnost sladkorja v izdelku. Po potrebi pa mu lahko dodate malce cimeta ali ingverja, ki pomagata nadzirati raven sladkorja v krvi in apetit. 

Če ste med tistimi, ki si za malico večkrat privoščite banano, poskusite tej dodati še arašidovo maslo. Najbolje, da ga malo preprosto namažete na njo. Z banano boste zaužili ogljikove hidrate, z arašidovim maslom pa beljakovine, ki vam bodo dale občutek sitosti. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.