Magazin > Lepota & telo
11076 ogledov

Pravi prigrizki, če želite izgubiti kilograme

žlica ženska hranjenje Profimedias
Imejte jih vedno na dosegu roke.

Vas v času malice mamijo nezdravi prigrizki, ki se jim ne morete upreti? Če ste odgovorili pritrdilno, poskrbite za zdrave nadomestke. 

Pražena čičerika ima veliko vlaknin. Z eno skodelico zaužijete polovico dnevnega vnosa. Poleg tega vsebuje tudi kalcij, železo, magnezij in kalij. 

Proteinske tablice so zelo priljubljene. Bodite le previdni, da izberete takšne, ki imajo dovolj beljakovin in vlaknin. Izogibajte se tistim, ki vsebujejo umetna sladila, nasičene maščobe in umetna sladila. 

Popoln mlečni obrok predstavlja grški jogurt. Najpomembneje je, da vsebuje beljakovine in kalcij. Preveriti morate vsebnost sladkorja v izdelku. Po potrebi pa mu lahko dodate malce cimeta ali ingverja, ki pomagata nadzirati raven sladkorja v krvi in apetit. 

Če ste med tistimi, ki si za malico večkrat privoščite banano, poskusite tej dodati še arašidovo maslo. Najbolje, da ga malo preprosto namažete na njo. Z banano boste zaužili ogljikove hidrate, z arašidovim maslom pa beljakovine, ki vam bodo dale občutek sitosti. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice