Praženi rezanci z zeljem in slanino

Foto: Blanka Kefer
Foto: Blanka Kefer
Če je še niste, morate poskusiti to preprosto, a zelo okusno jed. Danes naj bodo na jedilniku praženi rezanci z zeljem in slanino. Če mesa ne jeste, pa slanino preprosto izpustite.
Oglej si celoten članek

Sestavine:

  • 350 g rezancev
  • 1/4 zeljne glave
  • 1 jabolko
  • 1 čebula
  • 5 rezin slanine
  • 2 noževi konici kumine (mlete)
  • 3 žlice masla
  • nekaj vode, v kateri smo skuhali testenine
  • sončnično olje
  • 1 šop drobnjaka
  • sol
  • poper

Priprava:

  • Za pražene rezance z zeljem in slanino zeljni glavi odstranimo zunanje liste in steblo ter jo narežemo na majhne kocke.
  • Olupimo jabolko, odstranimo peške in ga narežemo na tanke krhlje. Rezance skuhamo v osoljeni vodi in jih nato prelijemo z ledeno vodo.
  • Medtem narežemo čebulo na majhne kocke, slanino pa na trakove. V ponvi segrejemo olje ter na njem popražimo čebulo in slanino.
  • Dodamo zelje in kumino ter ju na kratko popražimo. Nato dodamo približno 10 žlic vode, v kateri smo kuhali testenine, rezance, maslo in jabolčne krhlje.
  • Vse skupaj na kratko zavremo, večkrat premešamo ter dobro začinimo s soljo in poprom.
  • Pražene rezance z zeljem in slanino damo na ogrete krožnike in jih okrasimo s sveže nasekljanim drobnjakom.

več receptov za rezance poiščite tukaj!

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.