Magazin
203 ogledov

Praženi rezanci z zeljem in slanino

rezanci Blanka Kefer
Če je še niste, morate poskusiti to preprosto, a zelo okusno jed. Danes naj bodo na jedilniku praženi rezanci z zeljem in slanino. Če mesa ne jeste, pa slanino preprosto izpustite.

Sestavine:

  • 350 g rezancev
  • 1/4 zeljne glave
  • 1 jabolko
  • 1 čebula
  • 5 rezin slanine
  • 2 noževi konici kumine (mlete)
  • 3 žlice masla
  • nekaj vode, v kateri smo skuhali testenine
  • sončnično olje
  • 1 šop drobnjaka
  • sol
  • poper

Priprava:

  • Za pražene rezance z zeljem in slanino zeljni glavi odstranimo zunanje liste in steblo ter jo narežemo na majhne kocke.
  • Olupimo jabolko, odstranimo peške in ga narežemo na tanke krhlje. Rezance skuhamo v osoljeni vodi in jih nato prelijemo z ledeno vodo.
  • Medtem narežemo čebulo na majhne kocke, slanino pa na trakove. V ponvi segrejemo olje ter na njem popražimo čebulo in slanino.
  • Dodamo zelje in kumino ter ju na kratko popražimo. Nato dodamo približno 10 žlic vode, v kateri smo kuhali testenine, rezance, maslo in jabolčne krhlje.
  • Vse skupaj na kratko zavremo, večkrat premešamo ter dobro začinimo s soljo in poprom.
  • Pražene rezance z zeljem in slanino damo na ogrete krožnike in jih okrasimo s sveže nasekljanim drobnjakom.

več receptov za rezance poiščite tukaj!

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.