Pred torto pojejte jabolko

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Slabe stvari vedno kombinirajte z dobrimi.
Oglej si celoten članek

V mesecu praznično obloženih miz smo vam pripravili nekaj nasvetov, kako preprečiti nalaganje odvečnih kilogramov. Vseeno pa ne pozabite, prazničnih dni bo še veliko.

Kombinirajte z dobrim

Slabe stvari vedno kombinirajte s čim dobrim, svetuje nutricionistka Mojca Cepuš. “Če pojemo kos torte,  se potrudimo, da pred tem pojemo sadje, na primer dve jabolki. Če pojemo mastno živilo, poskrbimo, da je zraven veliko zelenjave, narezke pa kombiniramo s solato,” pojasnjuje.
Velika težava je alkohol, opozarja. Če ga zaužijete preveč, morate telo naslednji dan pozdraviti ter mu vrniti izgubljene vitamine in minerale, ne da bi vnesli velike količine ogljikovih hidratov. “To pomeni, da uživate minimalno količino ogljikovih hidratov ter da so obroki sestavljeni pretežno iz zelenjave in beljakovin,” dodaja sogovornica. Predlaga naslednji jedilnik: za zajtrk trije sadeži, za malico lonček kefirja, za kosilo zelenjavna juha in solata s tunino, za drugo malico jabolko, za večerjo pa skleda solate

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.