Magazin > Lepota & telo
25 ogledov

Pred torto pojejte jabolko

jabolko Shutterstock
Slabe stvari vedno kombinirajte z dobrimi.

V mesecu praznično obloženih miz smo vam pripravili nekaj nasvetov, kako preprečiti nalaganje odvečnih kilogramov. Vseeno pa ne pozabite, prazničnih dni bo še veliko.

Kombinirajte z dobrim

Slabe stvari vedno kombinirajte s čim dobrim, svetuje nutricionistka Mojca Cepuš. “Če pojemo kos torte,  se potrudimo, da pred tem pojemo sadje, na primer dve jabolki. Če pojemo mastno živilo, poskrbimo, da je zraven veliko zelenjave, narezke pa kombiniramo s solato,” pojasnjuje.
Velika težava je alkohol, opozarja. Če ga zaužijete preveč, morate telo naslednji dan pozdraviti ter mu vrniti izgubljene vitamine in minerale, ne da bi vnesli velike količine ogljikovih hidratov. “To pomeni, da uživate minimalno količino ogljikovih hidratov ter da so obroki sestavljeni pretežno iz zelenjave in beljakovin,” dodaja sogovornica. Predlaga naslednji jedilnik: za zajtrk trije sadeži, za malico lonček kefirja, za kosilo zelenjavna juha in solata s tunino, za drugo malico jabolko, za večerjo pa skleda solate

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.