Prefinjeni risarski ekskurzi

Foto: Arhiv organizatorja
Foto: Arhiv organizatorja
V Galeriji Hermana Pečariča v Piranu bo do 4. junija na ogled razstava Emirja Krajišnika z naslovom In between.
Oglej si celoten članek

V piranski Galeriji Herman Pečarič se bo s prvo samostojno razstavo risb in skulptur na Primorskem predstavil Emir Krajišnik, akademski kipar, ki od leta 1991 živi na Švedskem. Rodil se je leta 1954 v Banja Luki, študiral je na Akademiji za likovno umetnost v Beogradu (od 1975 do 1980). Od leta 1999 se udeležuje mednarodnih kiparskih simpozijev (na primer v Cararri in Volterri v Italiji, v Gävlu na Švedskem), leta 2001 je sodeloval tudi na Formi vivi v Portorožu.

V intimnem interierju piranske galerije bodo predstavili izbor risb v tehniki barvnih tušev na papirju, ustvarjenih v zadnjih letih, ter izbor male plastike v marmorju in alabastru. Razstavljena dela na dvodimenzionalnih površinah in tridimenzionalne kamnite forme dokazujejo avtorjevo namero v doseganju skrajno intimne poetike, neobremenjene s sočasnimi smernicami.

Bogate izkušnje, ki si jih je pridobil s šolanjem ter v več kot treh desetletjih eksperimentiranja in ustvarjanja v različnih likovnih medijih, vedenja in drugačne izkušnje, ki mu jih daje življenje v bistveno drugačnem civilizacijskem okolju, kjer živi zadnjih dvajset let, vplivajo na njegov zreli in avtorsko določljivi ustvarjalni ciklus. Na videz preproste in sproščeno spontane linije, ki prevladujejo v prefinjenih risarskih ekskurzih, in kiparske forme, ki le asociativno dajejo slutiti navdih v realnem svetu, so prepoznavni elementi Krajišnikove razstave In between.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.