Magazin > Film & Glasba & TV
38 ogledov

Prefinjeni risarski ekskurzi

Dvala Arhiv organizatorja
V Galeriji Hermana Pečariča v Piranu bo do 4. junija na ogled razstava Emirja Krajišnika z naslovom In between.

V piranski Galeriji Herman Pečarič se bo s prvo samostojno razstavo risb in skulptur na Primorskem predstavil Emir Krajišnik, akademski kipar, ki od leta 1991 živi na Švedskem. Rodil se je leta 1954 v Banja Luki, študiral je na Akademiji za likovno umetnost v Beogradu (od 1975 do 1980). Od leta 1999 se udeležuje mednarodnih kiparskih simpozijev (na primer v Cararri in Volterri v Italiji, v Gävlu na Švedskem), leta 2001 je sodeloval tudi na Formi vivi v Portorožu.

V intimnem interierju piranske galerije bodo predstavili izbor risb v tehniki barvnih tušev na papirju, ustvarjenih v zadnjih letih, ter izbor male plastike v marmorju in alabastru. Razstavljena dela na dvodimenzionalnih površinah in tridimenzionalne kamnite forme dokazujejo avtorjevo namero v doseganju skrajno intimne poetike, neobremenjene s sočasnimi smernicami.

Bogate izkušnje, ki si jih je pridobil s šolanjem ter v več kot treh desetletjih eksperimentiranja in ustvarjanja v različnih likovnih medijih, vedenja in drugačne izkušnje, ki mu jih daje življenje v bistveno drugačnem civilizacijskem okolju, kjer živi zadnjih dvajset let, vplivajo na njegov zreli in avtorsko določljivi ustvarjalni ciklus. Na videz preproste in sproščeno spontane linije, ki prevladujejo v prefinjenih risarskih ekskurzih, in kiparske forme, ki le asociativno dajejo slutiti navdih v realnem svetu, so prepoznavni elementi Krajišnikove razstave In between.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.