Prekrijte podočnjake

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Če vas v jutranji naglici ob živce spravljajo temni kolobarji okoli oči, se na boj z njimi pripravite že prej – v hladilniku naj bo žlička vedno v pripravljenosti.
Oglej si celoten članek

Spite dovolj? Med najpogostejše razloge za pojav podočnjakov spadajo pomanjkanje spanca, kajenje, staranje kože in dehidracija. Modre žilice pod očmi so izrazitejše pri izrazito svetlopoltih, podočnjaki v obliki vrečk ali zabuhlosti pa se pojavijo zaradi slabe prekrvavitve in zastajanja vode pod kožo.

Nad zabuhlost z masažo. Videz zabuhlosti boste omilili ali v celoti odpravili z nežno krožno masažo na predelu senc, ki pospeši krvni obtok in posvetli podočnjake.

Pomoč iz hladilnika. Trik z mrzlo žličko, ki jo za pol minute prislonite na podočnjake, gotovo poznate. Pri ohlajanju temnih predelov bodite pozorni le, da žličko predhodno ovijete z gazo ali krpico.

Čajna vrečka. Enako učinkovita je hladna vrečka čaja (črnega, zelenega, kamiličnega), ki jo prav tako preko noči pustite v hladilniku. Pomagate pa si lahko tudi z vatno blazinico, ki jo namočite v hladen čaj in za nekaj minut prislonite na oči.

Hladilni gel. Svetlejše podočnjake in manjše otekline odpravi hladilni gel z ekstrakti kumarice. Tudi tega hranite v hladilniku, uporabljate pa ga lahko zjutraj in zvečer.

Previdno z ličili. Če se boste podočnjakov lotili s korektorjem in pudrom, pazljivost pri izbiri ne bo odveč, saj se v nasprotnem primeru lahko hitro zgodi, da dosežete nasprotni učinek in utrujen videz še dodatno poudarite. Temne modrikaste podočnjake prekrijte s korektorjem z rumenimi podtoni, nanašajte pa ga s prsti in nežnim tapkanjem. Popazite tudi na senčenje vek – svetli odtenki zagotavljajo svež in mladosten videz.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.