Magazin > Lepota & telo
46 ogledov

Prekrijte podočnjake

ženska, kumara Shutterstock
Če vas v jutranji naglici ob živce spravljajo temni kolobarji okoli oči, se na boj z njimi pripravite že prej – v hladilniku naj bo žlička vedno v pripravljenosti.

Spite dovolj? Med najpogostejše razloge za pojav podočnjakov spadajo pomanjkanje spanca, kajenje, staranje kože in dehidracija. Modre žilice pod očmi so izrazitejše pri izrazito svetlopoltih, podočnjaki v obliki vrečk ali zabuhlosti pa se pojavijo zaradi slabe prekrvavitve in zastajanja vode pod kožo.

Nad zabuhlost z masažo. Videz zabuhlosti boste omilili ali v celoti odpravili z nežno krožno masažo na predelu senc, ki pospeši krvni obtok in posvetli podočnjake.

Pomoč iz hladilnika. Trik z mrzlo žličko, ki jo za pol minute prislonite na podočnjake, gotovo poznate. Pri ohlajanju temnih predelov bodite pozorni le, da žličko predhodno ovijete z gazo ali krpico.

Čajna vrečka. Enako učinkovita je hladna vrečka čaja (črnega, zelenega, kamiličnega), ki jo prav tako preko noči pustite v hladilniku. Pomagate pa si lahko tudi z vatno blazinico, ki jo namočite v hladen čaj in za nekaj minut prislonite na oči.

Hladilni gel. Svetlejše podočnjake in manjše otekline odpravi hladilni gel z ekstrakti kumarice. Tudi tega hranite v hladilniku, uporabljate pa ga lahko zjutraj in zvečer.

Previdno z ličili. Če se boste podočnjakov lotili s korektorjem in pudrom, pazljivost pri izbiri ne bo odveč, saj se v nasprotnem primeru lahko hitro zgodi, da dosežete nasprotni učinek in utrujen videz še dodatno poudarite. Temne modrikaste podočnjake prekrijte s korektorjem z rumenimi podtoni, nanašajte pa ga s prsti in nežnim tapkanjem. Popazite tudi na senčenje vek – svetli odtenki zagotavljajo svež in mladosten videz.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.