Magazin > Lepota & telo
26 ogledov

Prebudite kožo v nekaj minutah

Zjutraj koži namenite nekaj minut. (Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
V nekaj minutah lahko kožo napolnite z energijo, ki bo trajala ves dan. Zdrava in čista koža sta osnova za lep obraz.

Hladna voda za začetek dneva
Pomanjkanje energije se pozna tudi na našem obrazu. Koža dobi sivkast pridih, je brez leska in pusta. Zjutraj si umijte obraz s hladno vodo. Ta zoži žile, napne kožo in zmanjša videz podočnjakov.

Privoščite si piling
Vsaj enkrat na teden si privoščite piling. S kože boste odstranili mrtve celice, pospešili prekrvavitev in osvežili obraz. Seveda pa nikar ne pretiravajte, poiščite takšnega, ki ga vaša koža dobro prenaša. Piling ne sme biti pregrob.

Nahranite kožo
Nato na obraz nanesite vlažilno kremo, ki vsebuje veliko hranljivih vitaminov in proteinov, obenem pa jo sestavlja naravna osnova. Krema bo pripomogla tudi k boljšemu nanosu ličil in celotnemu videzu strukture kože.

Poživite jo z vitaminom C  
Kožo lahko povsem preprosto poživite s pomarančnim sokom. Vitamin C bo obraz polepšal in ta bo videti bolj žareč in mladosten. V naravni, stoodstotni pomarančni sok namočite gazo ali manjšo krpico in jo položite na obraz za nekaj minut. Nato obraz sperite z mlačno vodo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.