Pretirana količina energijske pijače: Moški zbolel za hepatitisom

Foto: Profimedias
Foto: Profimedias
Neimenovani moški je v Združenih državah zbolel za hepatitisom zaradi prevelikega vnosa energijskih pijač v organizem. Na dan je popil tudi po pet pločevink.
Oglej si celoten članek

Moški, katerega zdravniki niso izdali imena, je pri 50. letih zbolel za hepatitisom zaradi prevelike količine energijske pijače v organizmu. Ta je na dan popil od štiri do šest pločevink. Ko so ga sprejeli v bolnišnico, je imel ledvice hudo poškodovane.

Zaradi energijskih pijač je na začetku začel vedno manj jesti in vedno bolj je bil živčen. Stopnjevalo se je, ko je vsakodnevno bruhal in se mu je nenehno vrtelo. Mislil je, da so simptomi povezani s prehladom. Resnično ga je zaskrbelo, ko mu je koža porumenela.

Foto: Profimedia energijska pijača Moški brez slabih razvad

Hepatitis navadno povezujejo z prekomernim pijem alkoholnih pijač ali z drogami, a moški, ki je zbolel za hepatitisom, ni imel teh razvad. Po številnih raziskavah, so zdravniki zaključili, da je za hepatitisom verjetno zbolel zaradi prevelike količine vitamina B3, ki je veliko tudi v energijskih pijačah.

"Vsaka pločevinka energijske pijače, ki jo je pil, ima 40 miligramov niacina oziroma nikotinske kisline. To je dvakrat več od priporočljivega dnevnega vnosa. On pa je spil po pet pločevink na dan, več kot 21 dni zaporedoma,“ je povedal njegov zdravnik.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.