Magazin > Bizarno
66 ogledov

Pretirana količina energijske pijače: Moški zbolel za hepatitisom

moški, pisarna, utrujenost Profimedias
Neimenovani moški je v Združenih državah zbolel za hepatitisom zaradi prevelikega vnosa energijskih pijač v organizem. Na dan je popil tudi po pet pločevink.

Moški, katerega zdravniki niso izdali imena, je pri 50. letih zbolel za hepatitisom zaradi prevelike količine energijske pijače v organizmu. Ta je na dan popil od štiri do šest pločevink. Ko so ga sprejeli v bolnišnico, je imel ledvice hudo poškodovane.

Zaradi energijskih pijač je na začetku začel vedno manj jesti in vedno bolj je bil živčen. Stopnjevalo se je, ko je vsakodnevno bruhal in se mu je nenehno vrtelo. Mislil je, da so simptomi povezani s prehladom. Resnično ga je zaskrbelo, ko mu je koža porumenela.

energijska pijača | Avtor: Profimedias Profimedias
Moški brez slabih razvad

Hepatitis navadno povezujejo z prekomernim pijem alkoholnih pijač ali z drogami, a moški, ki je zbolel za hepatitisom, ni imel teh razvad. Po številnih raziskavah, so zdravniki zaključili, da je za hepatitisom verjetno zbolel zaradi prevelike količine vitamina B3, ki je veliko tudi v energijskih pijačah.

"Vsaka pločevinka energijske pijače, ki jo je pil, ima 40 miligramov niacina oziroma nikotinske kisline. To je dvakrat več od priporočljivega dnevnega vnosa. On pa je spil po pet pločevink na dan, več kot 21 dni zaporedoma,“ je povedal njegov zdravnik.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.