Pretresljiva Dantonova smrt

Foto: Nada Žgank
Foto: Nada Žgank
V Mestnem gledališču Ptuj si lahko ob 19.30 ogledate dramo Dantonova smrt v koprodukciji SMG-ja, Mestnega gledališča Ptuj in Maribora 2012. Ponovitvi bodo uprizorili tudi jutri in v soboto ob isti uri.
Oglej si celoten članek

Dantonova smrtLenzLeonce in LenaWoyzeck. Pretresljivo pomembna in sodobna literarna zapuščina za politično angažiranega naravoslovca Georga Büchnerja, ki mu ni bilo dano živeti niti petindvajset let.

Dantonova smrt (1835) ni le drama o francoski revoluciji in obračunu med Dantonom in Robespierrom, temveč predvsem drama o večnih in nikoli do konca razrešenih vprašanjih o življenju, morali, smislu in etiki. "Človek ne more poseči v proces zgodovine, človek postane pena na valovih, postane igrača," je zapisal Büchner v enem od pisem zaročenki Wilhelmine Jeagle.

Jernej Lorenci Büchnerjevo pisanje razume kot dramo o nezmožnosti revolucije, o antirevoluciji vsake revolucije, o krvi revolucije, o nenasitnosti krvi revolucije, o dvomu v napredek, v evolucijo, v zgodovino.

Za vstopnico boste odšteli od dva do 13 evrov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.