Pretresljiva Surova balada

Foto: Slovenska kinoteka
Foto: Slovenska kinoteka
Medtem ko si v Kinodvoru lahko ogledate zadnji film Terrencea Malicka, si lahko v Slovenski kinoteki ogledate njegova zgodnja dela. Nocoj ob 21. uri bo na sporedu Surova balada (Badlands) iz leta 1973.
Oglej si celoten članek

Naivna in nedolžna najstnica Holly (Sissy Spacek) se v zakotnem mestecu nekje v Južni Dakoti prepušča romantičnim sanjarijam. Nekega dne sreča Kita (Martin Sheen), neprilagojenega in do onemoglosti všečnega mladega kriminalca, ki jo povsem očara.

Potem ko Kit najprej brutalno pokonča njeno družino, skupaj pobegneta v divjino, kjer se ona še naprej vdaja romantičnim klišejem o večni in usodni ljubezni, on pa še naprej pobija naključne mimoidoče.

Eden najbolj hvaljenih in občudovanih prvencev novega Hollywooda je v svoji hladnokrvnosti pretresljiva zmes meditativne, visoke pesmi o ljubezni, izpovedane na ozadju krvoločne ruralne resničnosti.

Za vstopnico boste odšteli tri evre.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.