Magazin > Film & Glasba & TV
34 ogledov

Pretresljiva Surova balada

Surova balada Slovenska kinoteka
Medtem ko si v Kinodvoru lahko ogledate zadnji film Terrencea Malicka, si lahko v Slovenski kinoteki ogledate njegova zgodnja dela. Nocoj ob 21. uri bo na sporedu Surova balada (Badlands) iz leta 1973.

Naivna in nedolžna najstnica Holly (Sissy Spacek) se v zakotnem mestecu nekje v Južni Dakoti prepušča romantičnim sanjarijam. Nekega dne sreča Kita (Martin Sheen), neprilagojenega in do onemoglosti všečnega mladega kriminalca, ki jo povsem očara.

Potem ko Kit najprej brutalno pokonča njeno družino, skupaj pobegneta v divjino, kjer se ona še naprej vdaja romantičnim klišejem o večni in usodni ljubezni, on pa še naprej pobija naključne mimoidoče.

Eden najbolj hvaljenih in občudovanih prvencev novega Hollywooda je v svoji hladnokrvnosti pretresljiva zmes meditativne, visoke pesmi o ljubezni, izpovedane na ozadju krvoločne ruralne resničnosti.

Za vstopnico boste odšteli tri evre.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.