Preverite, ali je igrača varna

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Umikov neprimernih igrač je vse več. Bodite pozorni na opozorila.
Oglej si celoten članek

Ta teden je Zveza potrošnikov slovenije (ZPS) opozorila na kar tri igrače, ki jih je bilo treba zaradi neustreznih varnostnih standardov umakniti iz prodaje. Tokrat gre za igrače konjiček lili, dojenček voice and light doll in lesene kocke animal stacking box, tovrstnih opozoril pa je vse več. “Če imate takšno igračo doma, naj se otrok z njo ne igra. Odnesete jo lahko v trgovino, kjer ste jo kupili, pravico pa imate tudi do vračila kupnine,” poudarjajo na ZPS.

Kemikalije in drobni delci

Igrače so lahko nevarne bodisi zaradi strupenih materialov, iz katerih so izdelane (pogosto gre za neustrezno plastiko ali barve), bodisi zaradi svoje oblike in sestave. Predvsem igrače, namenjene malčkom, ne smejo vsebovati majhnih delcev, ki se ločijo od igrače in jih otrok zato lahko med igro zaužije ali vdihne.

Tudi oblačila so nevarna

Zaradi vrvic, v katere se otrok lahko zaplete, ali škodljivih barvil bodite pozorni tudi na oblačila. Prednost dajte ekološkim materialom.

Spremljajte objave na portalu ZPS

Obveščanje. ZPS na svojem spletnem portalu Zps.si redno objavlja obvestila o umiku neustreznih izdelkov iz prodaje, zato je pametno redno preverjati, ali je katera izmed igrač, ki jih ima otrok doma, na črni listi. Opozorila preverite tudi pred nakupom novih igrač, saj se kljub umiku lahko zgodi, da škodljivo igračo še najdete v kakšni od trgovin.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.