Preženite depresijo

Foto: Žurnal24 (Foto: iStockphoto)
Depresijo preženite z dobro glasbo, živahno barvo ali meditacijo. Pomaga tudi vonj bazilike, saj pomirja.
Oglej si celoten članek

"Aromaterapija je odlično dopolnilo običajnemu zdravljenju depresije. Svetujem uporabo eteričnega olja iz bazilike, ki lajša tudi glavobol," pravi maserka Tanja Ogorevc. Olje lahko uporabite pri masaži, kopeli ali pa ga nekaj kapljic kanite v izparilnik.

Da bodo jesenski dnevi lepši, poskusite tudi naslednje:

  • Poslušajte glasbo. Več raziskav je že pokazalo, da dnevno poslušanje glasbe zmanjša znake depresije za četrtino. Zavrtite si svojo najljubšo melodijo. 
  • Obarvajte si dan. Oblecite se v oblačila živahnih barv ali si nadenite barven modni dodatek. Rumena vas bo spravila v dobro voljo, rdeča napolnila z energijo, zelena bo delovala proti stresu, modra pa vas bo pomirila. 
  • Prebudite telo in duha. Vsaj trikrat na teden se ukvarjajte s športom. Tek v naravi, plavanje ali aerobika – samo da vam požene kri po telesu.
  • Zbistrite svoj um. Poskusite zbrati svoje misli z avtogenim treningom ali meditacijo. Trening zahteva napor, a bodite vztrajni, saj se rezultati ne pokažejo takoj.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.