Magazin > Lepota & telo
27 ogledov

Preženite depresijo

(Foto: iStockphoto) Žurnal24 main
Depresijo preženite z dobro glasbo, živahno barvo ali meditacijo. Pomaga tudi vonj bazilike, saj pomirja.

"Aromaterapija je odlično dopolnilo običajnemu zdravljenju depresije. Svetujem uporabo eteričnega olja iz bazilike, ki lajša tudi glavobol," pravi maserka Tanja Ogorevc. Olje lahko uporabite pri masaži, kopeli ali pa ga nekaj kapljic kanite v izparilnik.

Da bodo jesenski dnevi lepši, poskusite tudi naslednje:

  • Poslušajte glasbo. Več raziskav je že pokazalo, da dnevno poslušanje glasbe zmanjša znake depresije za četrtino. Zavrtite si svojo najljubšo melodijo. 
  • Obarvajte si dan. Oblecite se v oblačila živahnih barv ali si nadenite barven modni dodatek. Rumena vas bo spravila v dobro voljo, rdeča napolnila z energijo, zelena bo delovala proti stresu, modra pa vas bo pomirila. 
  • Prebudite telo in duha. Vsaj trikrat na teden se ukvarjajte s športom. Tek v naravi, plavanje ali aerobika – samo da vam požene kri po telesu.
  • Zbistrite svoj um. Poskusite zbrati svoje misli z avtogenim treningom ali meditacijo. Trening zahteva napor, a bodite vztrajni, saj se rezultati ne pokažejo takoj.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.