Prezgodnja smrt zaradi uspavalnih tablet

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Izsledki raziskave so pokazali, da pogosto jemanje uspavalnih tablet skoraj za petkrat poveča tveganje za prezgodnjo smrt.
Oglej si celoten članek

Večji kot je odmerek uspaval, večje je tveganje. Osebam, ki jemljejo večje odmerke uspaval, naj bi se povečale tudi možnosti, da zbolijo za rakom, pravijo raziskovalci z Jackson Hole centra za preventivno medicino v Wyomingu.

Ne na lastno pest

Glede na poročanje časnika Daily Mail strokovnjaki odsvetujejo prenehanje jemanja tablet na lastno pest. Zaskrbljeni pacienti se morajo pred prenehanjem jemanja zdravil nujno posvetovati s svojimi osebnimi zdravniki.

Ameriški raziskovalci so za namene študije primerjali 10.500 pacientov, ki so jemali uspavalne tablete, s 23.500 osebami, ki se niso zdravile z uspavali. Upoštevali so tudi že obstoječe zdravstvene težave udeležencev raziskave. Ugotovili so, da je za ljudi, ki jemljejo na recept predpisana uspavala, 4,6-krat verjetneje, da bodo umrli v prihodnjih treh letih kot pri tistih, ki se s temi zdravili ne zdravijo. Raziskavo so objavili v British Medical Journal Open.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.