Pri hujšanju si pomagajte s tehtnico

Foto: Shutterstock ženska tehtnica Foto: Žurnal24 tehtnica Foto: Žurnal24 tehtnica Foto: Žurnal24 tehtnica Foto: Žurnal24 tehtnica Foto: Žurnal24 tehtnica
Osebne tehtnice. Z merjenjem odstotka maščobe in vode v telesu v pomoč pri hujšanju.
Oglej si celoten članek

"Tehtnice, ki podrobneje merijo telesno sestavo, so nam lahko v pomoč pri hujšanju," pravijo v Healthnessu, centru za zdravo življenje. Kot pojasnjujejo, se pri hujšanju namreč velikokrat zgodi, da kljub vadbi in zdravi prehrani kilogrami nočejo izginiti. "Takrat je lahko v pomoč tehtnica, ki meri maščobo, saj vam poleg osnovne teže pokaže še odstotek maščobe in mišične mase," dodajajo.

Meritve so samodejne

"Tovrstne osebne tehtnice delujejo po načelu analize telesne sestave BIA (bioelektrična impedančna analiza)," pojasnjujejo strokovnjaki. "Ta s pomočjo šibkega neškodljivega električnega toka meri upornost, ki je sorazmerna z maščobo v telesu. Podatki, kot so višina, starost, spol, in tisti iz BIA-naprave se nato vnesejo v program za analizo, teža, maščoba in druge meritve, ki jih omogoča posamezna naprava, pa se nato izračunajo samodejno," način delovanja teh tehtnic razlagajo strokovnjaki iz Healthnessa.

Do odstotka natančne

Po besedah serviserja tehtnic Marka Trdina so takšne tehtnice precej zanesljive, saj so "meritve po navadi kar do odstotka natančne, seveda pa je natančnost sorazmerna s ceno".

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.