Magazin > Lepota & telo
149 ogledov

Pri hujšanju si pomagajte s tehtnico

ženska tehtnica
1/6
Shutterstock
Osebne tehtnice. Z merjenjem odstotka maščobe in vode v telesu v pomoč pri hujšanju.

"Tehtnice, ki podrobneje merijo telesno sestavo, so nam lahko v pomoč pri hujšanju," pravijo v Healthnessu, centru za zdravo življenje. Kot pojasnjujejo, se pri hujšanju namreč velikokrat zgodi, da kljub vadbi in zdravi prehrani kilogrami nočejo izginiti. "Takrat je lahko v pomoč tehtnica, ki meri maščobo, saj vam poleg osnovne teže pokaže še odstotek maščobe in mišične mase," dodajajo.

Meritve so samodejne

"Tovrstne osebne tehtnice delujejo po načelu analize telesne sestave BIA (bioelektrična impedančna analiza)," pojasnjujejo strokovnjaki. "Ta s pomočjo šibkega neškodljivega električnega toka meri upornost, ki je sorazmerna z maščobo v telesu. Podatki, kot so višina, starost, spol, in tisti iz BIA-naprave se nato vnesejo v program za analizo, teža, maščoba in druge meritve, ki jih omogoča posamezna naprava, pa se nato izračunajo samodejno," način delovanja teh tehtnic razlagajo strokovnjaki iz Healthnessa.

Do odstotka natančne

Po besedah serviserja tehtnic Marka Trdina so takšne tehtnice precej zanesljive, saj so "meritve po navadi kar do odstotka natančne, seveda pa je natančnost sorazmerna s ceno".

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.