Pri Kim Kardashian odkrili dve neozdravljivi bolezni

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Kim Kardashian pred kamerami ni skrivala solza.
Oglej si celoten članek

Ameriška resničnostna zvezdnica Kim Kardashian je v družinskem šovu V koraku z družino Kardashian razkrila, da ima nove zdravstvene težave. Kot je znano že dalj časa, ima Kim luskavico.

Novi dve diagnozi pa sta še veliko bolj resni …

"Utrujena sem, slabo mi je in roke mi zatekajo. Počutim se, kot bi razpadala. Roke so otrple,“ je povedala mamica štirih otrok, ki je sprva mislila, da so njene težave rezultat stresa. V času, ko so se pojavile težave, je namreč pričakovala svojega četrtega otroka Psalma, ki ga je sicer rodila nadomestna mama, poleg tega je imela polne roke dela s študijem prava.

Krvne preiskave so pokazale, da ima revmatoidni artritis, našli pa so tudi protitelesa, ki kažejo na avtoimunsko bolezen lupus. Obe bolezni nista ozdravljivi, obstajajo pa zdravila, ki zmanjšujejo simptome. Kim se zdaj oklepa upanja, da gre za napačno diagnozo, zato jo v prihodnosti čakajo nove preiskave.

Lupus prizadene predvsem ženske v rodnem obdobju, natančnih vzrokov za njegov nastanek ne poznamo. Domnevajo, da so za to bolezen odgovorni različni dejavniki, kot so genetska dovzetnost, spolni hormoni in zunanji vplivi. Med simptomi so izpuščaji, bolečine v sklepih in utrujenost, bolezen pa lahko prizadene tudi notranje organe.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.