Magazin > VIP
4095 ogledov

Pri Kim Kardashian odkrili dve neozdravljivi bolezni

kim kardashian Profimedia
Kim Kardashian pred kamerami ni skrivala solza.

Ameriška resničnostna zvezdnica Kim Kardashian je v družinskem šovu V koraku z družino Kardashian razkrila, da ima nove zdravstvene težave. Kot je znano že dalj časa, ima Kim luskavico.

Novi dve diagnozi pa sta še veliko bolj resni …

"Utrujena sem, slabo mi je in roke mi zatekajo. Počutim se, kot bi razpadala. Roke so otrple,“ je povedala mamica štirih otrok, ki je sprva mislila, da so njene težave rezultat stresa. V času, ko so se pojavile težave, je namreč pričakovala svojega četrtega otroka Psalma, ki ga je sicer rodila nadomestna mama, poleg tega je imela polne roke dela s študijem prava.

Krvne preiskave so pokazale, da ima revmatoidni artritis, našli pa so tudi protitelesa, ki kažejo na avtoimunsko bolezen lupus. Obe bolezni nista ozdravljivi, obstajajo pa zdravila, ki zmanjšujejo simptome. Kim se zdaj oklepa upanja, da gre za napačno diagnozo, zato jo v prihodnosti čakajo nove preiskave.

Lupus prizadene predvsem ženske v rodnem obdobju, natančnih vzrokov za njegov nastanek ne poznamo. Domnevajo, da so za to bolezen odgovorni različni dejavniki, kot so genetska dovzetnost, spolni hormoni in zunanji vplivi. Med simptomi so izpuščaji, bolečine v sklepih in utrujenost, bolezen pa lahko prizadene tudi notranje organe.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.