Prihaja nov nevaren hollywoodski trend

Foto: EPA Kate Bosworth Foto: EPA Nicole Richie Foto: Profimedia Alexa Chung
Iz meke slavnih namreč prihaja nov trend – stradanje za konfekcijsko številko "triple zero".
Oglej si celoten članek

Kaj imajo skupnega manekenka Alexa Chung, igralka Kate Bosworth in starleta Nicole Richie? Vse nosijo konfekcijsko številko "triple zero". Gre za velikost, ki je pet številk manjša od konfekcijske številke 38!

Kot piše angleška izdaja revije Grazia, te številke ne boste našli v nobeni tabeli z ženskimi velikostmi. Obseg pasu "triple zero žensk" je namreč 56 centimetrov, kar pomeni, da se lahko stlačijo v oblačila 7-letnic.

Če ste mislili, da vodilne blagovne znamke tako majhnih oblačil za ženske zagotovo ne izdelujejo, se motite. Nekatere ameriške znamke, kot je na primer Abercrombie & Fitch, ponujajo tudi tudi to velikost.

Strokovnjaki pravijo, da je ta nevaren trend sprožila obsedenost s sebki (selfie). "Manekenke, igralke in starlete vedo, da jim je pozornost zagotovljena, če na družabnih omrežjih objavijo fotografije, na katerih so videti izjemno suhe in se vidijo njihova rebra,“ je Grazii povedal osebni trener James Duigan, ki opozarja tudi na aplikacije – na primer Skinnee Pix in Plump and skinny – s katerimi lahko svojo podobo zožite.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.