Magazin > Lepota & telo
50 ogledov

Prihaja nov nevaren hollywoodski trend

Kate Bosworth
1/3
EPA
Iz meke slavnih namreč prihaja nov trend – stradanje za konfekcijsko številko "triple zero".

Kaj imajo skupnega manekenka Alexa Chung, igralka Kate Bosworth in starleta Nicole Richie? Vse nosijo konfekcijsko številko "triple zero". Gre za velikost, ki je pet številk manjša od konfekcijske številke 38!

Kot piše angleška izdaja revije Grazia, te številke ne boste našli v nobeni tabeli z ženskimi velikostmi. Obseg pasu "triple zero žensk" je namreč 56 centimetrov, kar pomeni, da se lahko stlačijo v oblačila 7-letnic.

Če ste mislili, da vodilne blagovne znamke tako majhnih oblačil za ženske zagotovo ne izdelujejo, se motite. Nekatere ameriške znamke, kot je na primer Abercrombie & Fitch, ponujajo tudi tudi to velikost.

Strokovnjaki pravijo, da je ta nevaren trend sprožila obsedenost s sebki (selfie). "Manekenke, igralke in starlete vedo, da jim je pozornost zagotovljena, če na družabnih omrežjih objavijo fotografije, na katerih so videti izjemno suhe in se vidijo njihova rebra,“ je Grazii povedal osebni trener James Duigan, ki opozarja tudi na aplikacije – na primer Skinnee Pix in Plump and skinny – s katerimi lahko svojo podobo zožite.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.