Prihajajo Dnevi dokumentarnega filma

Foto: Žurnal24 Cena vstopnice za posamezni film je 4,5 oziroma za dijake in študente 3 evre.
Trije največkrat nagrajeni celovečerni filmi – Otroci, Človek na žici in Shine a Light – bodo na začetku oktobra gledalce popeljali v novo sezono abonmajskega cikla Filmsko gledališče.
Oglej si celoten članek

Ob tem so iz Kulturnega doma Nova Gorica dejali, da je njihova ponudba predvsem odziv na privatizacijo slovenskih kinodvoran. "Takrat se je začelo tudi obdobje silovite in nadvse brutalne hollywoodizacije  filmskega sporeda slovenskih kinodvoran. V zelo kratkem času se je program povsem spremenil, celo evropska produkcija je skoraj povsem umanjkala," pojasnjuje selektor Filmskega gledališčaDenis Valič.

 

Dnevi za film

2. 10.: Otroci, Vlado Škafar
9. 10.: Človek na žici, James Marsh
16. 10.: Shine a Light, Martin Scorsese


Otroci nas bodo spomnili na pomen časa


Kot pravijo, se je vračanje dokumentarnega filma začelo šele prek posebnega programa Slovenske kinoteke in nato Festivala dokumentarnega filma, ki so ga prirejali v Cankarjevem domu. Zdaj je pred vrati dogodek, ki je za naše razmere izjemen, odprl pa ga bo dokumentarec Otroci Vlada Škafarja. Otroci so filmsko pismo, sestavljeno iz intimnih pogovorov z naključnimi tujci, osebnih zapisov in podob, ki premišljujejo o življenju. Ljudje različnih starosti razčlenjujejo svojo življenjsko pot, njihova osebna pisma in fotografije pa kažejo sliko časa, ki je že zbledel.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.