Magazin
2 ogledov

Prihajajo Dnevi dokumentarnega filma

Cena vstopnice za posamezni film je 4,5 oziroma za dijake in študente 3 evre. Žurnal24 main
Trije največkrat nagrajeni celovečerni filmi – Otroci, Človek na žici in Shine a Light – bodo na začetku oktobra gledalce popeljali v novo sezono abonmajskega cikla Filmsko gledališče.

Ob tem so iz Kulturnega doma Nova Gorica dejali, da je njihova ponudba predvsem odziv na privatizacijo slovenskih kinodvoran. "Takrat se je začelo tudi obdobje silovite in nadvse brutalne hollywoodizacije  filmskega sporeda slovenskih kinodvoran. V zelo kratkem času se je program povsem spremenil, celo evropska produkcija je skoraj povsem umanjkala," pojasnjuje selektor Filmskega gledališčaDenis Valič.

 

Dnevi za film

2. 10.: Otroci, Vlado Škafar
9. 10.: Človek na žici, James Marsh
16. 10.: Shine a Light, Martin Scorsese


Otroci nas bodo spomnili na pomen časa


Kot pravijo, se je vračanje dokumentarnega filma začelo šele prek posebnega programa Slovenske kinoteke in nato Festivala dokumentarnega filma, ki so ga prirejali v Cankarjevem domu. Zdaj je pred vrati dogodek, ki je za naše razmere izjemen, odprl pa ga bo dokumentarec Otroci Vlada Škafarja. Otroci so filmsko pismo, sestavljeno iz intimnih pogovorov z naključnimi tujci, osebnih zapisov in podob, ki premišljujejo o življenju. Ljudje različnih starosti razčlenjujejo svojo življenjsko pot, njihova osebna pisma in fotografije pa kažejo sliko časa, ki je že zbledel.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.