Princ George lahko obdrži to posebno darilo

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Naravovarstvenik David Attenborough je britanskemu princu Georgeu podaril prav posebno darilo.
Oglej si celoten članek

Nedavno nazaj so v Kensingtonski palači gostili znanega naravovarstvenika Davida Attenborougha, ki si je v družbi kraljeve družine ogledal svoj novi dokumentarec Življenje na našem planetu. Ob tej priložnosti je prvorojencu princa Williama in njegove Kate, 7-letnemu Georgeu, poklonil prav posebno darilo - 23 milijonov let star fosil zoba izumrlega morskega psa. Našel ga je v šestdesetih letih med počitnicami na Malti, ki je bila nekoč britanska kolonija. 

Darilo malemu princu je na tej otoški državi dvignilo veliko prahu. Kulturni minister je celo izjavil, da si bo prizadeval za vrnitev fosila na Malto. Od leta 2002 je na Malti namreč prepovedano celo izkopavanje fosilov.

Sedaj se je oglasil tiskovni predstavnik kulturnega ministrstva in povedal, da temu primeru ne bodo več sledili, kar pomeni, da bo princ zob lahko obdržal. Zakaj so si premislili, ni znano.


 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.