Magazin > VIP
1212 ogledov

Princ George lahko obdrži to posebno darilo

princ george Profimedia
Naravovarstvenik David Attenborough je britanskemu princu Georgeu podaril prav posebno darilo.

Nedavno nazaj so v Kensingtonski palači gostili znanega naravovarstvenika Davida Attenborougha, ki si je v družbi kraljeve družine ogledal svoj novi dokumentarec Življenje na našem planetu. Ob tej priložnosti je prvorojencu princa Williama in njegove Kate, 7-letnemu Georgeu, poklonil prav posebno darilo - 23 milijonov let star fosil zoba izumrlega morskega psa. Našel ga je v šestdesetih letih med počitnicami na Malti, ki je bila nekoč britanska kolonija. 

Darilo malemu princu je na tej otoški državi dvignilo veliko prahu. Kulturni minister je celo izjavil, da si bo prizadeval za vrnitev fosila na Malto. Od leta 2002 je na Malti namreč prepovedano celo izkopavanje fosilov.

Sedaj se je oglasil tiskovni predstavnik kulturnega ministrstva in povedal, da temu primeru ne bodo več sledili, kar pomeni, da bo princ zob lahko obdržal. Zakaj so si premislili, ni znano.


 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.