Princ Harry: Te želje mu Charles po Dianini smrti ni želel izpolniti

Foto: Profimedia
Harryjeva ganljiva želja je ostala neizpolnjena.
Oglej si celoten članek

31. avgusta 1997 je dan, ki si ga bodo Britanci za vse čase zapomnili. 

Takrat je namreč v Parizu umrla mati njihovega bodočega kralja, lady Diana. Stara je bila 36 let. Vest je zagotovo najbolj pretresla njena sinova, Williama in Harryja, ki sta bila v času njene smrti na Škotskem.  Ko je za novico izvedel princ Charles, sta mlada princa še spala. “Charles se je zgrudil,” pravi avtorica knjige “The Diana Chronicles", Tina Brown. Družina se je strinjala, da otrokoma tragično informacijo sporočijo naslednji dan. 

Foto: Profimedia princ william, princ harry, princ charles
Charles, četudi se z Diano ni razšel v prijateljskem duhu, se je zanjo po njeni smrti zavzel veliko bolj strastno, kot v času, ko sta bila poročena. Zoperstavil se je celo svoji materi, ki njenih posmrtnih ostankov ni želela v Veliko Britanijo prepeljati na stroške krone.  Na koncu je zmagala njegova želja. Harryjeva pa se žal ni izpolnila. 12-letnik je želel očeta pospremiti v Francijo, a mu Charles te želje ni želel izpolniti. Sta ga pa na pot pospremili Dianini sestri. Charles je poskrbel tudi za to, da je bila krsta, ko so jo nesli iz bolnišnice, prekrita z grbom kraljeve družine, četudi je Diana po ločitvi izgubila kraljevi naziv. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 17:46 10. Februar 2019.

    Google zdaj plačuje $ 526 do $ 937 vsake tri dni za delo na spletu od doma. To delo sem …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.