Princ William popularnejši od kraljice

Foto: FameFlynet
Foto: FameFlynet
Princa Williama so razglasili za najpopularnejšega člana britanske kraljeve družine. Prejel je kar 62 odstotkov vseh glasov, medtem ko jih je kraljica dobila 48.
Oglej si celoten članek

Univerza King's College London je s pomočjo raziskave merila priljubljenost članov britanske kraljeve družine med navadnimi smrtniki. Princ William je premagal tako svojo ženo, vojvodinjo Catherine, kot svojo babico, kraljico Elizabeto II. Njegov oče princ Charles je pristal šele na petem mestu, kar je zanimiv podatek, saj je Charles prvi v vrsti za prestol, William pa drugi. "To jasno kaže, da si ljudje želijo, da bi prestol namesto Charlesa kar takoj zasedel William. Je mlad in zelo priljubljen med ljudmi," je povedal profesor z omenjene univerze Roger Mortimore in dodal: "Mislim, da mladi vidijo kanček sebe v Williamu in Kate. Vidijo, da je monarhija precej modernejša, kot je bila nekoč."

Rezultati raziskave pa so med drugim še pokazali, da je velika večina Britancev zadovoljna z delom kraljice, saj jo podpira kar 90 odstotkov.

Lestvica popularnosti kraljevih članov:

1. Princ William
2. Kraljica Elizabeta II
3. Princ Harry
4. Catherine, vojvodinja Cambriška
5. Princ Charles
6. Princesa Ana
7. Princ Philip
8. Princ Andrew
9. Camilla, vojvodinja Cornwallška
10. Princ Edward

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.