Magazin > VIP
27 ogledov

Princ William popularnejši od kraljice

princ William kraljica Elizabeta II FameFlynet
Princa Williama so razglasili za najpopularnejšega člana britanske kraljeve družine. Prejel je kar 62 odstotkov vseh glasov, medtem ko jih je kraljica dobila 48.

Univerza King's College London je s pomočjo raziskave merila priljubljenost članov britanske kraljeve družine med navadnimi smrtniki. Princ William je premagal tako svojo ženo, vojvodinjo Catherine, kot svojo babico, kraljico Elizabeto II. Njegov oče princ Charles je pristal šele na petem mestu, kar je zanimiv podatek, saj je Charles prvi v vrsti za prestol, William pa drugi. "To jasno kaže, da si ljudje želijo, da bi prestol namesto Charlesa kar takoj zasedel William. Je mlad in zelo priljubljen med ljudmi," je povedal profesor z omenjene univerze Roger Mortimore in dodal: "Mislim, da mladi vidijo kanček sebe v Williamu in Kate. Vidijo, da je monarhija precej modernejša, kot je bila nekoč."

Rezultati raziskave pa so med drugim še pokazali, da je velika večina Britancev zadovoljna z delom kraljice, saj jo podpira kar 90 odstotkov.

Lestvica popularnosti kraljevih članov:

1. Princ William
2. Kraljica Elizabeta II
3. Princ Harry
4. Catherine, vojvodinja Cambriška
5. Princ Charles
6. Princesa Ana
7. Princ Philip
8. Princ Andrew
9. Camilla, vojvodinja Cornwallška
10. Princ Edward

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.