Prinčev grob morajo varovati

Foto: Profimedia princ friso Foto: Profimedia princ friso
Grob nizozemskega princa Frisa varujejo varnostne kamere.
Oglej si celoten članek

Usoda nizozemskega princa Frisa, ki ga je leta 2012 med smučanjem zasul snežni plaz in je do svoje smrti pred enim letom ležal v komi, je ganila svet. Pokopali so ga na pokopališču Lage Vuursche, brez velikega pompa.

Čeprav se je zaradi poroke z Mabel odpovedal kraljevemu nazivu, njegov grob redno obiskujejo turisti in mnogi drugi radovedneži. Ker se mnogi ne znajo obnašati, je morala kraljeva družina ob grobu postaviti varnostne kamere, so medijem izdali tamkajšnji prebivalci.

S kolesi po pokopališču

Vaščani poročajo o neuvidevnih kolesarjih, ki divjajo po pokopališču, in o turistih, ki ob nagrobnem kamnu snemajo selfieje in kričijo: "Juhu, sem pri Frisu. Prideš sem?“ Obiskovalci se na opozorila požvižgajo. Čeprav je postavljen znak, da se po travi okoli groba ne sme hoditi, je zelenica poteptana. Najbolj neprimerno naj bi se nazadnje obnašala skupina Japoncev. Kot poročajo, je morala posredovati celo policija.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.