Magazin > VIP
1132 ogledov

Prinčev grob morajo varovati

princ friso
1/2
Profimedias
Grob nizozemskega princa Frisa varujejo varnostne kamere.

Usoda nizozemskega princa Frisa, ki ga je leta 2012 med smučanjem zasul snežni plaz in je do svoje smrti pred enim letom ležal v komi, je ganila svet. Pokopali so ga na pokopališču Lage Vuursche, brez velikega pompa.

Čeprav se je zaradi poroke z Mabel odpovedal kraljevemu nazivu, njegov grob redno obiskujejo turisti in mnogi drugi radovedneži. Ker se mnogi ne znajo obnašati, je morala kraljeva družina ob grobu postaviti varnostne kamere, so medijem izdali tamkajšnji prebivalci.

S kolesi po pokopališču

Vaščani poročajo o neuvidevnih kolesarjih, ki divjajo po pokopališču, in o turistih, ki ob nagrobnem kamnu snemajo selfieje in kričijo: "Juhu, sem pri Frisu. Prideš sem?“ Obiskovalci se na opozorila požvižgajo. Čeprav je postavljen znak, da se po travi okoli groba ne sme hoditi, je zelenica poteptana. Najbolj neprimerno naj bi se nazadnje obnašala skupina Japoncev. Kot poročajo, je morala posredovati celo policija.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.